یک مقام آمریکایی هشدار داد که روسیه قصد دارد "اقدامات تهاجمی" برای بی ثبات کردن اوکراین انجام دهد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه هشدار داد که ایالات متحده "عمیقاً نگران شواهدی است که نشان می دهد روسیه برنامه هایی برای اقدام تهاجمی قابل توجه علیه اوکراین طراحی کرده است.""
بلینکن گفت که اگر مسکو به این کار ادامه دهد، آمریکا و متحدانش در ناتو "یک سری اقدامات اقتصادی تاثیرگذار را انجام خواهند داد که ما در گذشته از استفاده از آنها خودداری کرده ایم."
اگرچه اقدام اقتصادی ممکن است اجتناب ناپذیر باشد، بلینکن و دبیر کل ناتو، ینس استولتنبرگ، در تلاش برای محافظت از اوکراین، که عضو ناتو نیست، اما به عنوان "عضو مشتاق" شناخته می شود، وارد اقدام نظامی نخواهند شد.
بلینکن در نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در لتونی گفت: ما نمی دانیم که رئیس جمهور پوتین تصمیم به حمله گرفته است یا خیر. "ما می دانیم که اگر تصمیم بگیرد در کوتاه مدت در حال ایجاد ظرفیت برای این کار است. بنابراین علیرغم عدم اطمینان در مورد قصد و زمان بندی، ما باید برای همه موقعیت های پیش بینی نشده آماده شویم تا مطمئن شویم روسیه به عقب برمی گردد."
بر اساس گزارش های اخیر، روسیه حدود 100000 سرباز را به مرز خود با اوکراین منتقل کرده و آنها را به تجهیزات سنگین از جمله تانک مجهز کرده است. بلینکن گفت که این اقدامات با اقدامات روسیه در سال 2004، زمانی که این کشور آخرین بار به اوکراین حمله کرد، مقایسه می شود.
این تحرکات در حالی صورت می گیرد که تنش ها بین مسکو و غرب تشدید شده است. روز چهارشنبه، روسیه به برخی از کارکنان سفارت آمریکا دستور داد تا پایان ژانویه به کشور خود بازگردند و آن را "واکنشی" به تصمیم آمریکا برای عدم تمدید روادید 27 دیپلمات روسی خواند.
با کاهش حضور غرب در روسیه، مسکو نیز با راه اندازی کمپینی برای نشان دادن اوکراین به عنوان یک متجاوز، تلاش ها را برای نشان دادن خود به عنوان قربانی در روابط خود با اوکراین افزایش داد.
روسیه اوکراین و ناتو را به افزایش نیرو در نزدیکی مرزهایش متهم کرده است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه گفت که دولت او به دنبال تضمینی است که غرب نیروها را "در مجاورت خاک روسیه" منتقل نخواهد کرد.
بلینکن به خبرنگاران گفت: «این ایده که اوکراین تهدیدی برای روسیه است، یک شوخی بد خواهد بود، اگر اوضاع آنقدر جدی نباشد.
روسیه اتهامات مبنی بر برنامه ریزی برای حمله به اوکراین را رد کرده و گفته است که هیچ اقدام نظامی علیه این کشور انجام نخواهد داد مگر اینکه "تحریک" شود. در سال 2014، دولت پوتین شبه جزیره کریمه اوکراین را ضمیمه کرد، اقدامی که بر اساس گزارشی در امور خارجه، در منطقه ای که روس ها در آن ساکن بودند نسبتاً محبوب بود.
[ad_2]