پس از هک شدن مقامات وزارت خارجه آمریکا، اسرائیل نظارت بر فناوری سایبری را تشدید کرد
به گزارش آسوشیتدپرس، وزارت دفاع اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که در حال تشدید کنترلها بر فناوریهای سایبری صادراتی است و همه کشورهایی را که این فناوریها را خریداری میکنند مجبور میکند بیانیهای امضا کنند و هر کسی را که از آنها سوء استفاده کند، تحریم کند.
این اقدام پس از افشای افشاگری ها مبنی بر هک شدن 11 کارمند وزارت خارجه آمریکا توسط شرکت اسرائیلی NSO Group با نرم افزارهای جاسوسی صورت می گیرد که در ماه های اخیر موضوع بحث های متعددی بوده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، اگرچه وزارت دفاع اسرائیل نام گروه NSO را ذکر نکرد، اما اعلام آن چند روز پس از کشف هک توسط وزارت امور خارجه منتشر شد. این اولین بار بود که مقامات دولت ایالات متحده نرم افزارهای جاسوسی Pegasus را هدف قرار دادند.
آسوشیتدپرس به نقل از یک فرد آشنا که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد که همه مقامات مورد هدف، از جمله برخی از مقامات خدمات خارجی، در اوگاندا بودند. در بیانیهای که روز جمعه منتشر شد، گروه NSO اعلام کرد که بلافاصله پس از شنیدن گزارشهای هک، تمام مشتریان «بالقوه درگیر در این پرونده» را تعطیل کرد، اما اشاره کرد که هیچ تأییدی مبنی بر استفاده از فناوری NSO در این حمله دریافت نکرده است.
در این بیانیه آمده است: «اگر ادعاها صحت داشته باشد، نقض فاحش کلیه تعهدات و توافقات شرکت با مشتریانش است و این شرکت با این مشتریان برخورد قانونی خواهد کرد».
وزارت دفاع گفت: اکنون همه کشورهایی که فناوریهای سایبری اسرائیل را خریداری میکنند، باید بیانیهای را امضا کنند که در آن قول داده میشود از این ابزارها «فقط برای تحقیق و پیشگیری از اقدامات تروریستی و جنایات جدی» استفاده کنند. به گزارش آسوشیتدپرس، تمامی کشورهایی که شرایط استفاده را نقض کنند، ممکن است با تحریمهایی از جمله محدودیت یا توقف بالقوه دسترسی به فناوری روبرو شوند.
برای گزارش های بیشتر از آسوشیتدپرس، به زیر مراجعه کنید.
ماه گذشته، وزارت بازرگانی ایالات متحده NSO را در لیست سیاه قرار داد و این شرکت را از استفاده از فناوری ایالات متحده منع کرد. لیست سیاه سوالاتی در مورد چشم انداز مالی NSO و توانایی بقای NSO ایجاد کرد و این شرکت اعتراف کرد که در تلاش برای لغو این تصمیم است.
اپل همچنین هفته گذشته از NSO به دلیل هک کردن آیفون و سایر محصولات اپل شکایت کرد و این شرکت اسرائیلی را "مزدوران غیراخلاقی قرن بیست و یکم" خواند. فیس بوک به دلیل هک کردن سیستم پیام رسان محبوب واتس اپ شکایتی را تنظیم کرده است.
پگاسوس به اپراتور خود اجازه می دهد تا به تلفن همراه هدف شامل مخاطبین، پیام های متنی و ارتباطات بلادرنگ دسترسی داشته باشد.
NSO می گوید که فناوری خود را فقط برای مبارزه با جرم و جنایت و تروریسم به دولت ها می فروشد و برای جلوگیری از سوء استفاده، تدابیر قوی وجود دارد. کارمندان این شرکت اعتراف کردند که به دلیل سوء استفاده چندین مشتری را قطع کرده اند.
با این حال، گروه های حقوق بشر و محققان خارجی گفتند که تدابیر حفاظتی شرکت کافی نیست. آنها می گویند مشتریان از پگاسوس برای پوشش خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و مخالفان سیاسی از مکزیک تا عربستان سعودی تا کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل سوء استفاده کرده اند. منتقدان همچنین اسرائیل را به نظارت ضعیف بر صنعت نظارت دیجیتال متهم کرده اند.
NSO از اظهار نظر در مورد دستورالعمل های وزارت دفاع خودداری کرد.
اسرائیل قبلاً گفته بود که صادرات سایبری به مبارزه با جنایت و تروریسم محدود می شود. بر اساس دستورالعمل های جدید، این وزارتخانه گفت که این تعاریف "برای جلوگیری از محو شدن مرزها در این زمینه" تشدید شده است.
در بیانیه به روز شده آمده است که اقدامات تروریستی از جمله اقداماتی با هدف به خطر انداختن جمعیت است و می تواند منجر به مرگ، جراحت، گروگان گیری و غیره شود. همچنین بیان میکند که «شرایط ممنوعیت فعالیت سیستم سایبری را روشن میکند و به صراحت وجود امکان اعمال تحریمها در صورت نقض مفاد را روشن میکند».
[ad_2]