با گسترش نوع Omicron، آیا همهگیری COVID هرگز پایان خواهد یافت؟
در 26 نوامبر، سازمان بهداشت جهانی برای بحث در مورد نسخه جدید COVID-19 تشکیل جلسه داد. نوع بسیار جهش یافته، به نام Omicron، اولین بار در آفریقای جنوبی ظاهر شد و از آن زمان در حداقل 15 کشور دیگر یافت شده است.
کشف این نوع جدید به دنبال نظارت بر نوع Mu در ژانویه 2021 و ظهور واریانت دلتا در دسامبر 2020 است که هنوز هم مسئول بیشتر عفونتهای کووید است.
شناسایی یکی دیگر از گزینههای جدید با جهش جستجوهای کاربران Google همزمان شد که میپرسیدند: «کووید چه زمانی تمام میشود؟» اما حتی زمانی که همهگیری جهانی به پایان میرسد، چه شانسی وجود دارد که اوضاع به حالت قبل بازگردد؟
مارک گیت، استاد اپیدمیولوژی واکسن در دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن (LSHTM) گفت: «کووید احتمالا همیشه با ما خواهد بود، بنابراین چیزی همیشه متفاوت خواهد بود. نیوزویک. ما احتمالاً هر سال باید بازرسی COVID را دریافت کنیم. دورکاری احتمالاً نسبت به سال 2019 رایجتر خواهد بود، صرف نظر از اینکه برای کووید چه اتفاقی میافتد.»
اکثر ایمونولوژیست ها با Jit موافقند که کووید به زودی در جایی پیدا نمی شود. اوایل امسال طبیعت از 100 دانشمند ایمونولوژی، محقق بیماری های عفونی و ویروس شناس که با کووید کار می کنند، پرسید که آیا می توان این ویروس را ریشه کن کرد یا خیر.
90 درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتند که وقتی همهگیری کووید به پایان برسد، پایان این ویروس نخواهد بود. در عوض، این احتمال وجود دارد که به یک ویروس بومی تبدیل شود، به این معنی که برای سالهای آینده در مناطق و جوامع خاصی در سراسر جهان در گردش است.
مارتین مک کی همچنین استاد بهداشت عمومی اروپا در LSHTM است. او گفت که پیش بینی زمان پایان همه گیری جهانی کووید دشوار است. او گفت نیوزویک: "درست مانند همه گیری های قبلی، ما می توانیم انتظار داشته باشیم که زندگی روزمره بعد از آن متفاوت باشد، اما به روش هایی که نمی توانیم به راحتی پیش بینی کنیم."
جاناتان گراد، دانشیار ایمونولوژی و بیماریهای عفونی در دانشگاه هاروارد، در بیانیهای در اوایل سال جاری گفت: ما ویروسهای تنفسی متعددی را میشناسیم که به جمعیت انسانی وارد شدهاند، در سرتاسر جهان منتشر شدهاند و معمولاً با اوج ابتلا در زمستان."
شهری نمونه ای از این را از تاریخ می آورد. همهگیری آنفولانزای 1918 و نمونههای جدیدتر دیگر از همهگیریهای آنفلوآنزا در سالهای 1957 و 1968. او گفت: «یک بیماری همهگیر معمولاً با نرخ مرگومیر عفونت بالاتری نسبت به مواردی که در سالهای پس از معرفی آنها مشاهده میشود، شروع میشود، زیرا ویروسها به گردش خود ادامه میدهند.»
"در حالی که کاهش میزان مرگ و میر پس از همه گیری ممکن است به دلیل تعدادی از عوامل باشد، یک عامل کلیدی این است که دور اول قرار گرفتن در معرض پاتوژن، محافظت در برابر عفونت مجدد و شدت بیماری در صورت وقوع مجدد عفونت را فراهم می کند." واکسنها تقریباً مانند دادههای واکسنهای COVID-19 محافظت میکنند.»
جیت همچنین آینده کووید را به عنوان یک ویروس آنفولانزا مقایسه کرد. وی گفت: "آنفولانزا در واقع یکی از علل اصلی مرگ و میر در بریتانیا قبل از سال 2020 بود و تا حدی مسئول جهش بزرگ در پذیرش بیمارستان ها و مراقبت های ویژه در زمستان بود.
ما عمدتاً با تلاش برای واکسینه کردن مردم در زمستان، به ویژه کارکنان بهداشتی و آسیبپذیرترین افراد، با این موضوع مقابله کردهایم. در دراز مدت، ما می توانیم با کووید به روشی مشابه مقابله کنیم.»
جیت می افزاید که علیرغم شباهت های احتمالی در واکنش به کووید و آنفولانزا، او معتقد است که اولی حداقل تا چند سال آینده شدیدتر از این دو باقی خواهد ماند.
مک کی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است کووید در نهایت به یک ویروس با شدت کمتر تبدیل شود، ابراز تردید کرد. او گفت نیوزویک: ممکن است، اما مطمئنا اجتناب ناپذیر نیست. برخی هستند که ادعا می کنند ویروس ها جهش می یابند تا کمتر خطرناک شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه بیشتر انتقال کووید در نتیجه افرادی است که بدون علامت هستند، دانشمندان نمی توانند مطمئن باشند که فشار تکاملی بر این ویروس از کجا می آید و چگونه توسعه می یابد.
به طور مشابه، طبق گفته مک کی، پیش بینی تکامل جامعه ما در نتیجه کووید دشوار است. «این همهگیری فرصتی برای مردم بود تا نحوه زندگی خود را دوباره ارزیابی کنند.
"من گمان می کنم که شاهد کارهای از راه دور بیشتری خواهیم بود، اکنون مردم متوجه شده اند که چه چیزی از طریق زوم و سایر پلتفرم ها امکان پذیر است. ما می توانیم تغییرات سیاسی را مشاهده کنیم، اگرچه پیش بینی این امر به ویژه دشوار است."
جیت معتقد است حتی زمانی که نیاز به اقدامات احتیاطی مانند ماسک و فاصله گذاری اجتماعی به پایان رسیده است، برخی از این موارد می تواند بخشی از فرهنگ ما شود. او نمونهای از یک اولویت تاریخی را ذکر میکند: «در بسیاری از کشورهای آسیایی که در سال 2003 به شدت تحت تأثیر سارس قرار گرفتند، فرهنگ استفاده از ماسک همچنان پابرجاست - بسیاری از مردم هنگام خرخر کردن یا حملونقل عمومی از ماسک استفاده میکنند.
«اگر افراد بهطور داوطلبانه در مکانهای شلوغ بیشتر از ماسک استفاده کنند یا اگر احساس خوبی ندارید، رفتن به محل کار غیرقابل قبولتر شود، در واقع میتواند به حفظ گردش بسیاری از ویروسهای دیگر، و همچنین SARS-CoV-2 کمک کند. "
با توجه به پایان دادن به همه گیری، جیت و مک کی موافق هستند که واکسیناسیون حیاتی است. جیت گفت: «مهمترین کاری که می توانیم انجام دهیم این است که واکسینه شویم. همه اقدامات دیگر صرفه جویی در وقت ما را بیشتر می کند، اگرچه این نیز می تواند مهم باشد.
واکسیناسیون با پوشش بالا تنها راهبرد بلندمدت خروج ما است.»
مک کی گفت: «تمام تلاش خود را بکنید تا اعداد را کاهش دهید و آنها را حفظ کنید. واکسینه شوید، قویتر شوید، از موقعیتهایی که ویروس منتقل میشود، مانند فضاهای داخلی با تهویه ضعیف اجتناب کنید.
هم جیت و هم مک کی موافقند که اگر چیزی مثبت از همهگیری کووید پدیدار شود، میتواند احساس همبستگی بیشتری بهویژه بین کشورها داشته باشد.
«دولتها در سراسر جهان باید برای شکست دادن کووید با یکدیگر همکاری کنند. جیت گفت: «ما دیدیم که دسترسی همه کشورها به واکسنها چقدر مهم است و کشورها سیستمهای بهداشتی خوبی برای انتخاب گزینهها و اطلاعرسانی به بقیه جهان دارند. ما فقط در صورتی می توانیم از این ویروس جلو بزنیم که همه با هم همکاری کنند. این به نفع کشور خودمان و بقیه جهان است.»
[ad_2]