قلعه پهلوان بادی
جنس سازهٔ قلعه از سنگ و گچ است و با توجه به این که قلعه خمیر به سبک قلعههای اروپایی ساخته شدهاست، هنوز و بعد از گذشت این همه سال میتوان شکوه قلعههای اروپایی را در آن دید. چنین مکانهایی همیشه به عنوان یک دفاع طبیعی در برابر دشمنان عمل کرده و منظره ای پانوراما از سرزمینهای اطراف را ارائه میدهند، بنابراین میتوان از شهرها و سرزمینهای اطراف دفاع کرد. ارگ بم پس از آن زلزله به شدت تخریب شد و از آن زمان در فهرست آثار در خطر قرار گرفت، اما با توجه به مرمتهای انجام شده در طول سالهای گذشته، سازمان یونسکو در تیر ماه ۱۳۹۲ ارگ بم را از فهرست آثار در خطر خارج کرد. ژاپن حدود ۱٫۳ میلیون دلار به ایران برای باز سازی کمک کرد، و با ارسال تجهیزات و ایجاد طرح سهبعدی از ارگ بم برای افزایش دقت نوسازی، این پروژه را پشتیبانی کرد.
این پروژه که با همکاری گروهی از کارشناسان ایتالیایی و ایرانی انجام شد؛ در تابستان ۱۳۹۰ به پایان رسید. سازندگان این دژ باستانی از عوامل طبیعی بیشترین بهره را بردهاند و شهر خود را روی یک صخره رسوبی بزرگ بر پا ساختهاند که از سه سوی رو به پرتگاهی با بلندای ۶ تا ۱۵ متر دارد و تنها از یک سو که کمابیش همسطح زمین است و تنها راه درونشد به به دژ را در خود جای دادهاست که دری کوچک در ضلع جنوبی دژ است. قلعه دختر دیگر قلعه باستانی این شهر است که در نزدیکی این قلعه قرار دارد. ارتفاع قلعه اردشیر در حدود ۱۵۰ متر بالاتر از شهر کرمان است. قطر دیوارهای قلعه در پایه آن به حدود ۶ متر میرسد. بلندای این دژ قلعه استوار از کف زمینهای پیرامونی با در نظر گرفتن ساختمانهای آن بیشینه پنج طبقه نزدیک به ۲۲ متر میرسد. گواه این امر وجود کتیبهای در نزدیکی این قلعه است که به خطی نیمه تصویری (هیراتیک) نوشته شده است، و با توجه به این امر که اولین واضعان خط سومریان بودهاند، تصور میشود که قلعه و کتیبه قمچقای در اصل متعلق به سومریان بوده است.
است. در این منطقه کتیبهای از سال ۱۱۳۰ هجری قمری (۱۷۱۷ میلادی) مربوط به میرجعفرخان کشف شدهاست. از این قلعه امروزه به جز بقایای دو سر در شمالی و جنوبی و برج شرقی نیمهویران آن، اثری بر جای نماندهاست. امروزه از چهار دروازه آن، تنها دروازه اصلی باقیماندهاست. امروزه بخش بزرگی از برج و باروی این بنای سترگ ویران شدهاست. تکههایی از دیوار قلعه، قسمتی از فضای سرپوشیده پایههای یکی از برجهای نگهبانی و غیره از این مجموعه به جای ماندهاست. در جناحین این اتاق گنبد دار اتاقهای اضافی قرار گرفته و کل آنها در داخل یک دیوار خارجی مدور جای داشت. از عمر این قلعه حدود یک قرن میگذرد واز مهمترین آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری استان هرمزگان و بندر خمیر است. ابعاد این قلعه بزرگ خشتی در حدود ۱۴۴۰ در ۱۲۸۰ متر است. این قلعه در نزدیکی دهی به همین نام از دهات دهستان یافت شهرستان هوراند و در فاصلهای نه چندان دور از راه هوراند بر بالای یک کوه صخرهای قرار گرفته و آثاری چون پلکان و اتاقکهای کنده شده بر سنگ از بقایای آن است. این قلعه در دوران آبادانی ۳۰۰ متر طول و ۱۰۰ متر عرض داشته و اینک در قسمتهای شمال و جنوب قلعه آثاری از بقایای معماری به چشم میخورد و نیز در قسمت شمال قلعه برج دیدهبانی وجود دارد و ورودی قلعه نیز از این سمت میباشد و دلیل آن وجود پلکانهایی است که قسمتی از آن باقیمانده است و این پلکانها روی صخرههای طبیعی کنده شدهاند. Content was gen erated with t he help of G SA Content Generator D emov ersi on .
در دوران قدرت پرتغالیها بر خلیج فارس در محاذات این قلعه در کرانهٔ دریای بندرلنگه قلعهای ساخته بودند و مقر حکم و فرماندهی خود قرار داده بودند. ↑ «کارزار: درخواست توقف تخریب قلعه پرتغالیها در جزیره هرمز». ↑ «میراث خبر». میراث خبر Miras News. BBC News فارسی. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۳-۲۹. ۲۰۲۰-۰۸-۰۵. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۸-۰۶. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان قلعهگنج برابر با ۷۷٬۲۲۹ نفر بودهاست. از آن جا که ظرفیت این وسیله بازی، تا 13 نفر است، بهتر است محدوده ی سنی در آن رعایت شود، چون ممکن است بر اثر برخورد کودکان با یکدیگر، باعث آسیب شود. جمعیتی بین ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ نفر میتوانست در دیوارها جای بگیرد. خطی از استحکامات به طول دو و نیم کیلومتر و عرض دو تا چهار متر است و با قلوه و لاشه سنگ به همراه ملاط گچ ساخته شدهاست. اطراف این مجموعه را حصاری با برجهای نیم دایرهای شکل دربر گرفتهاست.
هنگامی که شما این مقاله را دوست داشتید، مایل به اطلاعات بیشتری در رابطه با قیمت سرسره بادی کوچک وب سایت خود باشید.